1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19

Jak przechowywać żywność – spotkanie z Panią Joanną Zając

Łukasz Ciesielski włącz .

      W dniu 09.11.2022r. odbyło się spotkanie z panią Joanną Zając z Powiatowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w Gostyninie na temat zdrowej żywności oraz jak przechowywać żywności w lodówce. Co należy przechowywać, gdzie powinny znajdować się poszczególne produkty m.in. mięso, wędliny, owoce, warzywa. Dowiedzieliśmy się, jakie są idealne temperatury przechowywania produktów oraz jaki jest dopuszczalny okres ich mrożenia. Na końcu wykonaliśmy wspólnie plakat dotyczący porządku w lodówce.

     Serdecznie dziękujemy pani Joannie Zając za poświęcony nam czas i przekazanie istotnych informacji.